Prajitura "Pesti Habos"

de mirela0911 in Prajituri, 26 Dec 2011 | 19932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg apa fiarta
  • 6 lg faina
  • 1 lgt. coaja de lamaie
  • 1 lgt. praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gem de caise
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2-3 lg nuca de cocos 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pesti Habos":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina amestecatea cu praful de copt. Se unge tava si se tapeteaza si se toarna blatul. Se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si zaharul vanilat pana devine tare.

Dupa ce s-a copt blatul, se unge deasupra cu un strat subtire de gem de caise, apoi se pune spuma si se intinde in asa fel incat sa fie la acelasi nivel. Se da din nou la cuptor pana prinde un pic de culoare deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la rece.

Untul se freaca cu zaharul pudra si cele 2 lg de cacao bine bine. Se intinde aceasta crema peste spuma si se presara deasupra nuca de cocos (sau nuca macinata).

Va urez sarbatori linistite in continuare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pesti Habos"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, bezea si crumble