Prajitura rasturnata cu mere

de diana_k in Prajituri, 2 Feb 2013 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de : 4-5 mere, scortisoara
  • pentru tapetat tava : 7 linguri zahar
  • pentru blat: 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 8 liguri faina,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

 Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm.
Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.
Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.
Merele se curata de coaja , se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei se presara scortisoara
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]