Prajitura Regina Maria

de cornelia16_2002 in Prajituri, 25 Dec 2009 | 41943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 6 albusuri,
  • 25o g zahar,
  • 25o g cocos,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Blat 2:
  • 6 albusuri,
  • 250 g nuca macinata,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Crema:
  • 12 galbenusuri,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 esenta vanilie (30 ml Oetker),
  • 1 margarina (250 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Blat 1: Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam cocosul, faina si bicarbonatul stins. Se toarna bezeaua obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace pana se rumeneste la foc potrivit, circa 15- 20 min. (PS: tava mea este de dimensiuni mari, 33 x 40)

Blat 2: Batem albusurile tare impreuna cu zaharul si adaugam la sfarsit restul ingredientelor.

Crema: Punem in bain marre un vas in care am pus galbenusurile, zaharul, laptele si amestecam din cand in cand pana se ingroasa. Cand e rece adaugam esenta si margarina frecata spuna.

Asamblare:  Se aseaza prima foaie cea cu nuca, punem crema de oua si apoi foaia de cocos, iar deasupra 3 linguri din crema pe care le-am oprit in prealabil. Peste crema ornam cu putin cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure