Prajitura Rudy

de La Ancuta in Prajituri, 27 Ian 2014 | 35149 vizualizari

 

De multa vreme mi-am propus sa incerc si eu prajiturica asta. Cu ocazia intalnirii de
vis a Bucatarasilor am gustat aceasta delicioasa prajitura, facuta de mainile pricepute ale unui minunat om, cu suflet mare. Multumesc draga Ruxy.
Eu am folosit urda, in locul branzei de vaci, pentru ca aveam o bucata mare de urda, care astepta sa se transforme in ceva dulce si bun :).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 900 g urda
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Cernem faina si o amestecam cu cacaoa si praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele, zaharul si galbenusul si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana.

Impartim aluatul in doua parti egale pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator 10 minute.

Intre timp pregatim crema. Mixam urda cu zaharul, ouale si vanilia pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Scoatem un bulgaras de aluat si il radem direct in tava, pe razatoarea cu ochiuri mari.
Imprastiem carliontii pe toata suprafata tavii, avand grija sa nu ii presam prea tare.
Peste aluatul ras punem crema si nivelam iar deasupra radem celalalt bulgaras de aluat. Dam la cuptor, la foc potrivit ~40 de minute.

Lasam sa se raceasca apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy, altfel