Prajitura Secuiasca

de andreigiuk in Prajituri, 25 Mai 2013 | 16535 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce o fac de cate ori am ocazia,fiind pe placul tuturor....!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 g nuca macinata
  • 1 lamaie
  • 4 albusuri spuma
  • dulceata de fructe
  • o esenta rom
  • 50 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Secuiasca:

Pregatiti asa: Frecati untul topit la temperatura camerei cu faina pana cand acesta se sfarama, puneti zaharul, adaugati un ou intreg, dupa care amestecati pana va iesi un aluat pe care il veti intinde in tava unsa cu ulei in asa fel incat sa ajunga aluatul la un deget pe marginea tavii. Ungeti aluatul cu un strat subtire de dulceata de fructe (eu am folosit dulceata de prune), peste care puneti crema preparata asa:

Se freaca zaharul cu galbenusurile 8-10 minute si adaugati coaja si zeama de la o lamaie. Amestecati timp de 5 minute si adugati esenta de rom si nuca macinata. Intre  timp bateti cu mixerul albusurile spuma si le adaugati peste nuca cu galbenusurile, incorporand toata compozitia. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce este gata o dati la rece si se serveste cu zahar pudra..!

Va urez Pofta Buna...!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice dulceata sau gem din fructe...prune,capsuni,gutui,visine,cirese..etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Zburlita