Prajitura Semiluna

de Alexandra Elena in Prajituri, 10 Noi 2012 | 10025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet unt
  • 5 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • nuci
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Semiluna:

  Se freaca untul, la temperatura camerei, cu zaharul pana cand devine o crema spumoasa, se separa galbenusurile de albusuri, se adauga cate un galbenus, in timp ce amestecam, nu amestecam prea mult deorece se poate taia crema.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin tari, se adauga peste restul compozitei, se razaleste coaja de la o lamaie, si se adauga nuca taiata marunt.

Se adauga faina cernuta, in ploaie, se amesteca usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care presaram cateva nuci taiate marunt si se pune in cuptorul preincalzit , la 180 de grade, timp de 30-40 de minute, verificam cu scobitoarea.

   Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie in forma de semiluna cu ajutorul unui pahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Semiluna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

RuxyRux 1

10.11.2012, 20:26

Cat de buna trebuie sa fie!

ANNA_46 1

10.11.2012, 21:02

Super buna prajiturica

mamaieelena 1

12.11.2012, 20:32

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiluna