Prajitura Simona

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mai 2010 | 13150 vizualizari

 

dupa o reteta din Practic

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 pra de copt
  • 1 lingura smanatana
  • 3 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • pt.crema glazura:
  • 6 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • 300 ml lapte,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 2 tablete de ciocolata
  • 1 esenta de vanilie
  • pt.crema de cocos:
  • 6 albsuri,
  • 250 g zahar,
  • 200 g nuca de cocos alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Simona:

Amestecam ingredienetele pentru blat framantand o coca maronie care se imparte in 2 si se intinde  intai o faoie intr-o tava dreptunghiulara cu margini inalte unsa cu unt si tapetata  cu faina .Deasupra acestui blat punem crema de cocos obtinuta prin baterea albusurilor spuma tare cu zaharul si apoi se adauga nuca de cocos.Se da putin la cuptor, se scoate si se adauga al doilea blat.Se da la cupto cam 35 de minute.

Cand se desprinde de tava se scoate si se lasa la racit, apoi se pregateste crema glazura din galbenusurile frecate cu zahar peste care se toarna cate putin laptele caldut in care am topit separat 2 tablete de ciocolata.Apoi cand s-a ingrosat ca o budinca se adauga si untul si se ia de pe foc amestecand cat e caldut.

Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece cateva ore.Inante de servire desenati cu creion alb de zahar floricele deasupra sau daca nu aveti creion Dr Otker puteti folosi un decupaj de hartie prin care cerneti zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Simona" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura