3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita - tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata de acum de pe mesele de sarbatoare. Citind la Claudia reteta prajiturii Snickers imi dau seama ca-i cam aceeasi Marie :))))
Foi.
 Bateti albusurile spuma.
 Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
 Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
 Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
 Preincalziti cuptorul.
 Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
 Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.
 
 Procedati la fel si cu celelalte foi.
 Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.
 
 Crema. 
 Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur)  ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei,  cacaua, ness-ul si esenta.
 Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
 (pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
 Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
 Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
 Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
 E un deliciu!
 Multumesc Laura.