Prajitura Tavalita

de Ubulika in Prajituri, 30 Ian 2014 | 14780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g zahar
  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 praf copt
  • 4 oua
  • Sirop:
  • un pachet unt,sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 4 lg cacao
  • 4 lg rom
  • 250 nuca de cocos rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma.

Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare.

Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina si tapetata cu hartie de copt.Coacem prajitura 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam la racit.

Ne apucam de sirop:

Intr-o cratita la foc mic topim untul,apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste .Apoi adaugam cacaoa ,esenta de rom si laptele. Lasam siropul sa fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca complet.

Taiem prajitura bucatele,dam fiecare bucatica prin sirop apoi prin nuca de cocos.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se tine acoperita,rezista mai bine

2

e mai buna a doua zi

3

siropul la tavalire trebuie sa fie caldut sa se imbibe mai bine in prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ubulika 1

03.02.2014, 19:13

scrie sub sirop
am mai facut`o ieri o data

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:09

Rahela Velicu 1

05.01.2020, 22:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]