Blat:
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
Siropul:
Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
Glazura:
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
1
Biscuitii nu se vor insiropa foarte tare, pentru ca se vor inmuia foarte bine de la crema cu unt