Prajitura Tosca

de anca_rm in Prajituri, 12 Ian 2015 | 13272 vizualizari

 

Am facut-o de revelion pe o tava mare 30x35 si pe data de 01.01.2015 mai aveam doar cateva bucatele . A fost bataie pe ea.
Va las prajiturica si plec la treburi , ca imediat nu mai vad nimic de cate hartii am pe aici .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -8 albusuri
  • -8 linguri zahar
  • -putina sare
  • -100 gr mac nemacinat
  • -4 linguri nuca de cocos
  • -4 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -8 galbenusri
  • -1 pastaie vanilie
  • -300 ml lapte
  • -4 linguri faina (sau 2 faiana +2 amidon)
  • -200 ml frisca
  • -100 gr unt
  • Glazura:
  • -100 ml frisca
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra:
  • -2 pachete biscuiti Pettit Beurre
  • -50 ml cafea proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat :

Pregatim o tava de 30x35 , o tapetam cu hartie cerata .Aceasta dimensiune am folosit-o eu , dar se poate folosi si una mai mica si o sa aveti o prajitura mai inalta .

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.

Ingredientele uscate (nuca cocos+mac+faina+praf de copt) le amestecam separat intr-un castron si adaugam treptat in spuma de albus amestecand de sus in jos pana cand se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata si dam la cuptor pana cand iese scobitoarea curata si blatul are o culoare aurie, cam 20 minute .

Lasam blatul la racit .

Crema :

Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu faina si adaugam treptat laptele rece . Pastaie de vanilie o taiem si scoatem din ea semintele . Le adaugam in crema , eu am pus si pastaia , nu doar semintele . Punem la foc si amestecam pana cand obtinem o crema de consistenta unei budinci . Cand se ingroasa scoatem pastaia de acolo .

Luam deoparte si lasam sa se racoreasca . Cand este inca calduta adaugam untul pe care l-am scos din frigider cu ceva vreme in urma pentru a ajunge la temperature camerei  si omogenizam pana la dizolvarea completa a untului.

Separat batem frisca tare si cand crema este rece ( atentie trebuie sa fie racita bine ) le amestecam si punem peste blat . Intindem uniform .

Intr-un bol pregatim cafeau si dam prin ea biscuitii . Pe toata suprafata cremei asezam biscuiti dati prin cafea .

Deasupra facem glazura : Punem pe foc la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si frisca . Turnam glazura peste biscuiti , nivelam si dam la frigider .

Daca doriti se poate orna

TIPS-URI

1

in loc de pastaie de vanilie puteti folosi zahar vanilat (2 plicuri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni