Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Dec 2011 | 5414 vizualizari

 

o prajitura "la moda' pe blogurile culinare, pe care eu am facut-o de cateva ori,fara insa a reusi sa o pozez...de data asta i-am schimbat putin lookul, ca pentru sarbatoare!

 

INGREDIENTE

  • 1. pentru blat:
  • 8 albusuri
  • - 200 g zahar fin
  • - 50 g nuca de cocos
  • - mac (dupa gust)
  • - 4 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - putina sare
  • 2. pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 1 pachet unt
  • 3.finisare:
  • 1 pachet biscuiti
  • -1 cana cafea+2 linguri zahar
  • -esenta ( rom)
  • 4.pentru glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • - bombonele decorative
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare):

1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).

2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu cca 15-20 min,pana cand blatul se intareste si capata o culoare aurie.

3.Intre timp pregatim crema de vanilie, astfel:se freaca bine cele 8 galbenusuri cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga 300 ml lapte si un plic de budinca de vanilie si se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa (ca maioneza). Cand este rece aceasta crema adaugam treptat 300g de unt mixand bine,iar la final se va intinde peste baltul de mac scos din cuptor.

4. Peste stratul de crema vom aseza biscuitii ( inmuiati in cafea cu zahar) unul langa altul ,pana cand acoperim toata suprafata tavii.

5. Prajitura se va glazura cu o glazura din smantana in amestec cu ciocolata topite la baina marie ( sau microunde).Se decoreaza dupa inspiratie cu bombonele!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si crema de gris cu mac