Prajitura Tosca sau Picnic

de LUK in Prajituri, 2 Oct 2011 | 17267 vizualizari

 

Am gasit reteta acestei prajituri sub aceste 2 denumiri..retetele sunt asemanatoare.Eu m-am inspirat din reteta Andreei(Bitza) pentru ca avea cantitati mai mari la ingrediente..la fix pentru tava mea.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 albusuri
  • 200gr zahar
  • 100gr mac
  • 50gr nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Pentru blatul de biscuiti:

  • 300gr biscuiti Paltinis

Pentru crema:

  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar(cred ca ar mereg si mai putine pentru ca a iesit foarte dulce)
  • 400ml lapte
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • 6 linguri de amidon(eu am pus faina)
  • 50gr unt
  • 3 gr gelatina(am pus eu)

Glazura:

  • 100gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri de lapte
  • 50gr unt

Pentru sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 200ml apa
  • o ceasca de cafea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca sau Picnic:

 Blat:

Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti la 150 de grade cca 25-30min(incercati cu scobitoarea mijlocul aluatului,daca iese curata inseamna ca e copt).

Crema:

Mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugati faina(amidonul) si omogenizati.Incalziti laptele si turnati-l usor peste oua amestecand mereu.Turnati apoi toata compozitia intr-un vas pe care il puteti pune pe aragaz.Fierbeti la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand mereu sa nu faca cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat luati de pe foc.

Puneti gelatina la hidratata in 2 linguri de apa.Intre timp mutati crema intr-un bol pentru mixer.Adaugati acum gelatina hidratata,untul taiat feliute,esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.Ungeti cu aceasta crema prajitura.

Sirop:Caramelizati zaharul.Turnati apoi cu grija apa sa nu va stropiti.Lasati sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,adaugam cafeaua.

Peste crema punem biscuitii pe care ii inmoiem putin in sirop.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul pe foc mic apoi o turnam calda peste biscuiti.

Eu am decorat-o cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca sau Picnic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Napolitane umplute cu dulce de leche