Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide

de miremirc in Prajituri, 31 Iul 2011 | 41927 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 9 lg zahar
  • 9 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 12 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura :

  • 600 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 4 lg gris
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 lg zahar
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide:

 Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul lingura cu lingura, laptele treptat si el, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

  Turnam jumatate din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau hartie pentru copt) si dam la cuptor pentru 10 minute. Intre timp pregatim umplutura.

  Pentru umplutura : amestecam cu mixerul toate ingredientele cu exceptia stafidelor, pe care le adaugam la final si turnam peste blatul aproape copt din tava. Peste umplutura turnam cealalta jumatate de blat si dam la cuptor pana se coace (cam 50 minute).

  Lasam sa se raceasca prajitura apoi o taiem. Putem sau nu sa presaram zahar pudra (cu aroma de vanilie).

Sper sa o incercati pentru ca este absolut delicioasa!
Sursa mea de inspiratie : http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/07/prajitura-turnata-cu-branza.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu alune si caramel