Prajitura "turnata "cu dovleac

de ionela2682 in Prajituri, 10 Mai 2011 | 10744 vizualizari

 

O prajiturica pe care o aveam salvata demult si astazi i-a venit si ei randul.....este ...bunaaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac
  • zahar dupa gust
  • optional: nucsoara.
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "turnata "cu dovleac:

Pregatirea umpluturii:

-dovleacul ras se pune la calit cu putin ulei si zaharul dupa gust ( eu am adaugat si 2 plicuri de zahar vanilat),dupa gust se poate adauga scortisoara si nucsoara

-se tine pe foc pana scade zeama ,se lasa la racit

Pregatirea aluatului:

-ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine

-se adauga pe rand faina in care am amestecat praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava cu hartie de copt,1/2 din aluat si se da la cuptor pentru 10-15 min  

-se toarna compozitia de dovleac in strat uniform si se acopera cu restul de aluat

-se introduce din nou la cuptor si se tine pana se rumeneste frumos

-rece se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "turnata "cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca dietetica