Prajitura turnata cu mere

de danamatei in Prajituri, 16 Feb 2012 | 7473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 20 linguri faina
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • -umplutura
  • 12 mere maricele,
  • 100 gr unt ,
  • jumatate lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Umplutura:

Se curate merele si se dau prin razatoare. Se calesc la foc mic 10-15 min cu untul, scortisoara si 6-7 linguri zahar. Se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Blat:

Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul, vanilia, apoi uleiul ca la maioneza si mixam bine. Punem faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Compozitia va iesi putin mai densa ca cea de pandispan.

Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava (cea de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cca 20 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se repartzeaza uniform merele si se acopera cu restul de compozitie. Se da din nou la cuptor, la foc mic 30-40 min pana se rumeneste frumos. Se taie rece (la noi nu a rezistat si am taiat-o fierbinte)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere intregi