Prajitura "Valurile Dunarii"

de simona72 in Prajituri, 7 Iul 2013 | 8846 vizualizari

 

Am vazut o astfel de prajitura prima oara la bucatarasa noastra Poliana...prajitura ei este Prajitura marmorata cu prune, o prajitura super faina si buna. Eu am folosit caise in loc de prune, daca tot sunt de sezon, o prajitura tare buna si frumusica pot zice ca mi-a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lapte batut
  • 300 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • pt crema:
  • 1 plic de crema Ole de vanilie(dr Oetker)
  • 400 ml lapte
  • 2 -3 linguri zahar pudra
  • 500 gr caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Valurile Dunarii":

Pt blat: untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga pe rind cite un galbenus in timp ce mixam, laptele se amesteca cu laptele batut, faina se amesteca cu praful de copt. Dupa ce am mixat untul cu zaharul si galbenusurile adaugam cite putin lapte si cite putina faina pina le terminam. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia de unt. Se imparte in doua compozitia, iar intr-una sin parti se pune cacaoa. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina se pune jumatatea alba, apoi cea cu cacao, iar apoi se pun sferturi de caise pe care le impingem cu degetul in aluat. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.

Pt crema:pregatim crema conform instructiunilor de pe ambalaj, laptele rece se pune intr-un castron se adauga praful pt crema si se mixeaza pina se intareste crema. Eu am mai adaugat 3 linguri de zahar la crema pt ca nu mi s-a parut suficient de dulce. Se pune crema peste blatul racit si se pun din loc in loc sferturi de caise. Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Geanina87 1

08.07.2013, 20:01

tare buna

Corinuta 1

08.07.2013, 20:10

Tare buna este si demult n-am mai facut!Eu fac crema cu unt si deasupra glazura de ciocolata http://www.bucataras.ro/retete/donauwellen-valurile-dunarii-23954.html Daca ai praji din asta nu-ti mai trebuie supa si felul doi!

simona72 1

08.07.2013, 20:45

Am vazut reteta ta Corina si mi-a placut mult, ti-a iesit tare frumoasa.Am ales o crema usoara cu toate ca nu folosesc creme la plic...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]