Prajiturele biscuit cu crema de cacao si glazura de ciocolata
Aluatul :
Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.
Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou in caz ca nu se amesteca bine).
Pe o masa de lucru se presara faina , se intinde aluatul foarte subtire,aproximativ 5 mm. Se decupeaza forme diverse (eu am folosit un pahar,o steluta si o inimioara ,fiind Craciunul, dar se pot decupa orice fel de forme).
Apoi se aseaza formele intr-o tava tapetata cu unt si faina (foaie de copt) si se introduc in cuptorul preincalzit.
Crema :
Se amesteca untul cu zaharul macinat,se adauga lingura de cacao si esenta de rom si se omogeneizeaza.
Glazura de ciocolata :
Apa se pune la fiert cu zaharul ,pe urma se adauga ciocolata,amestecand aproximativ 5 min.
Asamblare :
Se ia o forma si se pune crema, apoi se acopera cu o alta forma ,stil biscuit. Se adauga glazura de ciocolata si se orneaza.
1
Inainte de a face glazura de ciocolata trebuie sa aveti prajiturelele umblute cu crema in stil biscuit.