Prajiturele de lux cu crema de cacao

de adnia in Prajituri, 30 Ian 2013 | 9489 vizualizari

 

Va spun de pe acum ca aceste prajiturele delicioase au rezultat in urma unui esec rasunator in a face macarons...pur si simplu, albusul n-a vrut sa iasa bezea!!!!!!!! In disperare de cauza si in mijlocul actiunii, am hotarat sa transform dezastrul minunatelor macarons la care visam in...fursecuri.Zis si facut! dar, totusi, doar iste fursecuri parca nu erau demne de ceea ce trebuiau sa fie, asa ca le-am adaugat o crema buna si fina.
In final, m-am declarat multumita...dar tot voi mai incerca sa fac macarons!

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat avem nevoie de:
  • -2 oua
  • -50 gr. zahar tos
  • -150 gr zahar pudra
  • -110 gr. pudra de migdale
  • -2 linguri unt de arahide
  • -100 gr unt moale
  • -faina cat cuprinde
  • Pt crema avem nevoie de:
  • -200 gr. unt moale
  • -1 esenta de cafea
  • -75 gr. zahar pudra
  • -3-4 linguri cacao de buna calitate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele de lux cu crema de cacao:

Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu exceptia fainii (in prealabil am cernut fin zaharul pudra si pudra de migdale) si am amestecat cu spatula pana la omogenizare.Apoi am adaugat si faina, pana am format bila de aluat, pe care am dat-o 30 min,. la rece. Neavand alta inspiratie de moment, am format tot bilute de aluat, pe care le-am dat la cuptor pana au trecut testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt si racit, le-am decorat cu crema obtinuta din toate ingredientele pt. crema mixate. Am dat prajiturelele din nou la rece, pana in momentul servirii (in acest fel, crema s-a pastrat tare)....au fost un deliciu!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele de lux cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Carpați a la Merișor