Prăjiturele sărate cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 17 Noi 2012 | 3243 vizualizari

 

Aceste prăjiturele drăgălaşe şi foarte uşor de făcut, surprind prin contrastul dulce-sărat, dar şi prin textura crocantă. Ideale pentru ceai sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 180 grame zahăr alb
  • 180 grame de zahăr brun
  • 240 grame de unt sărat la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • o linguriță de esenţă de vanillie
  • 570 grame de făină integrală
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 grame ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele sărate cu ciocolată:

Folosind un mixer electric, se amestecă untul cu cele două tipuri de zahăr şi vanilia până se obţine un amestec cremos. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă. 

Într-un alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul și se adaugă peste mixul obținut anterior. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie ciocolată în bucăți mici și se încorporează în aluat. Se rup bucăți din aluat și se formează prăjiturele de mărimea dorită.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de  copt la distanță între ele și se introduc la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 10-15 minute. 

Se lasă la răcit pe un grilaj din metal. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele sărate cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, piersici si ciocolata