Prajiturele-bombonele din resturi

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2494 vizualizari

 

Da, din resturi, pentru ca am prestat azi 3 prajituri cu blaturi , mi-au ramas marginile de la fiecare blat si m-am gandit sa le transform.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de bezea
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 linguritacu otet din vin alb
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • 60 g migdale macinate
  • 350 g resturi de blat pandispan,cu nuca
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 80% grasime
  • 300 ml apa
  • Pentru cosulete de ciocolata
  • cca 200 g ciocolata topita
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele-bombonele din resturi:

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, lasam cuptorul intredeschis sa se usuce lent. Am lasam cca 1 si 1/2 ore.

Intr-un castron maruntim resturile de blat. Separat intr-o cratita punem cacaoa, zaharul si apa,lasam sa clocoteasca de doua,trei ori, tragem de pe foc, adaugam untul si amestecam sa se topeasca. Amestecul obtinut il turnam peste resturile de blat si amestecam bine. Jumatate din foaia de bezea o maruntim si o incorporam in compozitie. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata si imbracam niste forme mici de silicon in ciocolata, dam formele la congelator, le lasam la congelator 15 min, apoi le scoatem din congelator, scoatem usor din formele de silicon. Formele de ciocolata le umplem cu compozitia de mai sus, deasupra presaram bezea sfaramata. Din restul de compozitie  formam niste bilute pe care le tavalim prin bezea sfaramata, cealalta foaie de bezea ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele-bombonele din resturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

24.10.2015, 11:27

Rocsi 1

24.10.2015, 21:05

Vreau si eu!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:10

bune si din resturi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu capsuni