Prajiturelele zanelor

de Xandrinne in Prajituri, 3 Feb 2014 | 3575 vizualizari

 

Recent am gasit pe net un articol al unei reviste online in care era vorba despre aceste prajiturele ale zanelor, marca Jamie Oliver. Desigur, nu am rezistat tentatiei si le-am incercat; nu mi-a parut rau deloc :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • 225 g zahar tos,
  • 4 oua,
  • 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Glazura de fructe:
  • 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
  • 150 g zahar pudra.
  • Decor:
  • 50 g fructe.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturelele zanelor:

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.

Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.

Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.

Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.

Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.

Decoram cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu visine din aluat de pandispan