Praz cu masline si garnitura de cus-cus

de DIANA B in Mancaruri de post, 19 Noi 2011 | 5776 vizualizari

 

Sunt in extaz ... mi-au sosit tigaile SPIDER PAN si trebuia sa le testez musai ; a meritat investia ... acum tre' sa-mi propun sa achizitionez si setul DELIMANO , care ma apasa pe creier , daca nu-l comand ...
Cantitatea pe care am facut-o este doar ptr doua portii , cat sa pape prietena mea , tiitoarea tuturor posturilor si sa-i dau si la pachet , daca i-o placea

 

INGREDIENTE

  • 1 fir de praz mare
  • 250 g masline jumbo
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 1 lg de amidon
  • 1lgt zahar  
  • sare
  • piper
  • 100 g cus-cus
  • 1 pg de legume congelate (morcov , telina , patrunjel , pastarnac)
  • 1/2 gogosar
  • 2-3 lg ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu masline si garnitura de cus-cus:

 Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele , vinul , sucul de rosii , se sareaza daca mai este nevoie si se adauga si piperul dupa gust . Totul se tine la foc mic timp de 15-20 de minute . Din sosul format se iau cateva linguri , se amesteca cu amidonul si toarna inapoi in tigaie si sa nu uitati de lgt de zahar ... mmmmmmm , delicios -dulce/acrisor . 

Se mai dau cateva clocote si se opreste focul . Se poate servi pur si simplu cu paine , sau alaturi de un cus-cus cu legume , preparat cam asa : intr-un vas cu ceva sare se fierb legumele timp de 30 de minute . Se adauga si-un praf de piper (la mine rar lipseste de la orice preparat , ca la ardeleni , zaharul). O parte din morcovul fiert , l-am calit in 2-3 lg de ulei , am adaugat si gogosarul taiat marunt , am adaugat cus-cusul si-am completat cu supa de legume . Am lasat focul deschis doar 10 min , dupa care am oprit , am acoperit si-am lasat bobitele se absoarba tot lichidul . Cam gata ...

TIPS-URI

1

A mers alaturi de cus-cus si salata de iarna pe care-am preparat-o in toamna si pe care n-am postat-o inca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

20.11.2011, 20:03

sigur e bun, as gusta putin sa vad cum e pentru ca nu am mancat niciodata praz

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:53

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Praz cu masline