Prepelite cu bacon la cuptor

de laurentiu in Mancaruri cu carne, 16 Dec 2011 | 5974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prepelite
  • bacon 
  • piper 
  • sare/delikat 
  • foi de dafin 
  • verdeturi (oregano, busuioc, marar)sau ce va place 
  • ulei/vin alb 1 pahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu bacon la cuptor:

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu, dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Nu este obligatoriu sa lasam prepelitele cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii, carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase. Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.

Prepelitele cu bacon se pun in tava, se mai adauga putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora. Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.

Prepelitele se pot servi cu orice fel de garniture sau chiar simple, sunt atat de gustoase ca nu mai au nevoie de nimic altceva langa ele.

O reteta cu prepelite la cuptor simpla cu care nu poti da gres si cu care sigur iti vei impresiona invitatii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu bacon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

brunetica 1

17.12.2011, 09:33

Cris2711 1

17.12.2011, 14:33

nadina73 1

18.12.2011, 23:03

Bun venit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu trei feluri de carne