Primul meu bors - de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Dec 2013 | 9232 vizualizari

 

,, Atat de bun este parca eu l-am facut '':))) Primul meu bors de peste cu lapti si cartofi .
Il prezint cu drag in farfuria ramasa de la bunica mea . Nu am sange nici albastru , nici verde . Doar aceste farfurii minunate mi-au ramas . Probabil o fi un semn , de aceia-mi place sa gatesc ?

 

INGREDIENTE

  • capetele si laptii de la 3 somni
  • sare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 ardei iute
  • 1 felie de telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute[eros pista]
  • 4 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • marar verde.
  • patrunjel verde
  • 100-150 ml bors
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu bors - de peste:

Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute.

Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place .

Curatati spalati si tocati  cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii.

Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de ardei si zeama de  peste.

Cartofii ii puneti dupa zece minute [ se patrund mai repede].

Cand toate legumele sunt fierte se adauga si borsul + sare dupa gust .

Serviti cu laptii fierti  si multa verdeata .

Cine nu doreste sa acreasca cu bors il poate inlocui cu  zeama de lamair , bulion de rosii sau smntana .

TIPS-URI

1

Borsul - ciorba de peste cere multe legume , in special ceapa si ardei .

2

Taiati cartofii ca un profesionist , pe tocator , preveniti accidentarea nedorita .

3

Cand curatati peste nu aruncati laptii sunt gustosi. Seamana la gust si consistenta cu creierul. Se pot prepara rapid in omleta pentru micul dejun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu bors - de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caras