Prune caramelizate

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 4776 vizualizari

 

Ideea este de pe net si motivul un kg de prune care zaceau in frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 150ml apa
  • 180g zahar
  • 25g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune caramelizate:

Se pune la fiert apa, zaharul, sucul de la 1/2 lamaie, coaja de la o lamaie, untul si zaharul vanilat intr-o cratita mai mare.

Se lasa sa fiarba 5-7 minute pana capata consistenta.

Prunele se spala, se taie in doua si se arunca samburii si se usuca.

Se adauga prunele in cratita, se presara scortisoara si se fierbe 10-12 minute sa ramana intregi dar sa se inmoaie.

Se lasa la racit.

Se serveste cu frisca sau cu inghetata deasupra si ornat cu sirop de la prunele caramelizate.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune apa mai putina pentru zeama mai putina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca