Pshovnik - budinca de orez

de nadea68 in Dulciuri, 16 Ian 2014 | 18447 vizualizari

 

...imi place sa refac retetele pe care mi le facea bunica si mama asa cum le-am mancat in copilarie ,,originale''... reteta e ruseasca,un fel de budinca de orez :)

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • o cana orez
  • 200 g paste foarte subtiri
  • o cana zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • ulei pentru tava
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pshovnik - budinca de orez:

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10)

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ,adaugam ouale,vanilia si zaharul.Compozitia nu trebuie sa fie prea densa,daca e nevoie mai adaugam putin lapte.

Pregatm o tava, a mea a avut 30 cm x 26 cm.

Punem ulei in tava si varsam orezul cu laptele.

Punem la cuptor la 180° pentru 30-40 minute,pana cand se rumeneste deasupra frumos.

Cand e gata,scoatem di cuptor,lasam sa se raceasca,taiem bucatele si dam deasupra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la zahar va orientati voi,daca va place mai dulce mai adaugati sau viceversa,diminuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pshovnik - budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez