Pufoasa

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 41343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte
  • Crema cocos
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca cocos
  • 150 ml lapte
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoasa:

Foile:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi.

Crema de cocos

Albusurile se bat cu zaharul ca la bezea. Nuca de cocos se opareste cu lapte fier si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca cu albusurile

Asamblam blatul in felul urmator:

Punem una dintre cele 2 foi, apoi intindem crema de cocos, apoi a doua foaie si o intepam cu furculita. Se coace la foc potrivit cca 40 minute.

Crema de galbenusuri

Galbenusurile frecate cu zaharul, apoi se adauga amidonul si laptele se se fierb pe baie de abur. Se lasa la racit si apoi se adauga untul. Crema se toarna peste blatul racit, deasupra se rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Cocosana