Pufosenie cu visine

de _Alina_ in Prajituri, 2 Noi 2012 | 4910 vizualizari

 

Yupiii! Clasele primare au vacanta asa ca pregatesc bagajele sa decolez cu juniorii la tara... Va doresc un weekend minunat si va las aceasta prajiturica rapida, simpla si gustoasa. >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 1 cana + 1 lg cu varf faina de grau
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu visine:

 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.  

2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, cernuta putin cate putin peste compozitie, tot cu ajutorul spatulei. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam usor.  

3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm. Deasupra punem visinele din dulceata si introducem in cuptorul preincalzit la 180-190 °C timp de 30-40 min, sau pana cand scobitoarea iese curata ;).  

4. Dupa ce scoateti din cuptor, lasati la racit cam 10 min (sau nu:)), apoi puneti deasupra visine si sirop si taiati.
 
 

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de mine seamana mai mult cu visinele in sirop decat cu o dulceata :D dar este minunata.

2

In loc de dulceata puteti folosi orice tip de fructe congelate, deshidratate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
White Cake