Pui cacciatore

de MotanLaOale in Pui, 16 Aug 2021 | 10307 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 300g ciuperci (conserva)
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei galben
  • 100g masline negre fara samburi
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 bucata telina
  • 150ml vin alb
  • 50ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot.

In acelasi ulei se caleste 3-4 minute ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.

Se adauga rosiile si se presara oregano, cimbru, piper, sare.

Se lasa cateva minute la foc mic.

Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se adauga ardeii taiati marunt, morcovul si telina date pe razatoarea mica si ciupercile.

Se adauga pulpele de pui si o cana de apa.

Se potriveste de gust si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se intorc pulpele la fiecare 20 de minute.

Dupa 30 de minute se pun si maslinele.

Spre final cand sosul este scazut si carnea facuta se adauga patrunjelul tocat.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele si piept de pui in sos bechamel picant