Pui cu cartofi si busuioc [ la vas roman]

de mihaelar63 in Pui, 6 Noi 2010 | 4850 vizualizari

 

Ma dau in vant dupa busuioc asa ca avand o sursa neasteptata ,l-am folosit la pui .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 pulpe mari de pui[ aprox. 1kg,am avut de casa]
  • boia
  • sare
  • ulei
  • frunze de telina
  • seminte verzi de busuioc
  • piper
  • 2 lamai
  • codite de praz tanar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi si busuioc [ la vas roman]:

cartofii se curata, se spala , se taie in jumatati,se sareaza , se pune boia si se stropesc cu ulei , asezati in vasul roman .

pulpele de pui se curata si se spalase condimenteaza cubusuioc sare piper boia , stropite cu zeama de la o lamaie si ulei se pun deasupra cartofilor.

se da vasul la cuptor la foc potrivit 45 min dupa care se ia capacul si se mai lasa 15 min. la rumenit .

serviti preparatul cald decorat cu verdeata .

                                     Pofta buna !!!


   

TIPS-URI

1

Vasul roman il introduceti in cuptor , apoi dati drumul la foc .Nu mai este necesar sa tinet vasul in apa daca l-ati folosit deja de mai multe ori .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi si busuioc [ la vas roman]" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj