N-am spus Zmeișorilor ce și cum, doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste ) După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația :D Deciiii, spor și poftă bună!
Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute. La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute, la foc mediu. Între timp, se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare. După ce ajunge la fierbere, se adaugă pastele ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce au fiert pastele, se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele. Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece. Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste ;)