Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!

de Panacris in Pui, 13 Aug 2013 | 3949 vizualizari

 

Preparatele în vasul Zepter continuă;) Concursul s-a încheiat, dar vasul a rămas în continuare, așa că îl folosesc la maxim;)

 

INGREDIENTE

  • mușchiuleț de pui cca. 400 g,
  • fasole păstăi galbene cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • pătlăgea roșie 2 bucăți,
  • usturoi 2-3 căței,
  • mărar proaspăt,
  • ulei de floarea soarelui+măsline,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!:

Legumele se curăță, apoi se taie mărunt. Ceapa, morcovul și gulia, mărunțite, se pun la călit în puțin ulei în vasul Zepter, rece, acoperit cca. 5 minute. Între timp fasolea se curăță, la ambele capete, apoi se rupe în două și se adaugă la amestecul de legume, împreună cu mușchiulețul de puiși pătlăgelele roșii, tocate mărunt. Se asezonează de sare, piper, usturoi și mărarul tocat mărunt.

După cum am mai spus, atunci când se gătește în minunatul vas Zepter, nu se adaugă niciun strop de apă, iar verdețurile se adaugă de la începutul fierberii, aromele și propritățile lor nu se pierd prin fierbere. După ce s-au adăugat toate ingredientele, se amestecă ușor pentru a se încorpora, apoi se pune capacul, se lasă la gătit cca. 10 minute până ce indicatorul de pe capac, adică

Termocontrolul, ajunge în zona verde undeva la jumătate, apoi se OPREȘTE focul, vasul se dă deoparte, dar gătirea continuuă, iar după cca. 40 de minute, mâncărica e gata. Ce mai mult îmi place că numai trebuie să ”păzești” mâncarea, în timp ce ea se gătește poți face orice altă treabă, chiar să mergi la cumpărături, fără teamă!  :D. Vă asigur că e delicioasă, fiecare legumă și-a păstrat gustul și nu s-a ”fleșcăit” ci a rămas ca și atunci când a fost  pusă la fiert.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole proaspătă în vas Zepter!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde la cuptor cu morcovi si pulpe de gaina