Pui cu fasole verde si sos de smantana

de Corinuta in Pui, 16 Oct 2010 | 12065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g fasole verde pastai
  • un piept de pui dezosat si fara piele
  • 200 ml smantana
  • 250 ml supa de legume
  • 4 linguri faina
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 linguri ulei
  • 2-3 fire de cimbru
  • sare,piper alb macinat
  • nucsoara rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fasole verde si sos de smantana:

Pieptul de pui se prajeste in ulei pe toate partile timp de 10 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii.

Se pune la fiert cimbrisorul in 2 l de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga fasolea. Se fierbe cateva minute pana se inmoaie, apoi se strecoara, se clateste cu apa rece si se scurge bine.

Se prajesc in unt 2 linguri de faina, apoi se adauga supa si smantana si se fierbe un sfert de ora la foc mic, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, apoi se adauga cascavalul ras si se amesteca bine.

Ceapa curatata si taiata felii se tavaleste prin faina ramasa si se prajeste in uleiul ramas.Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza fasolea amestecata cu pieptul de pui. Se toarna sosul deasupra si se presara ceapa prajita, apoi se da la cuptor ptr aprox. 20 de minute.

TIPS-URI

1

In loc de ceapa puteti presara deasupra cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole verde si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel milanez