Pui cu legume si portocale

de anca_rm in Pui, 9 Feb 2016 | 3102 vizualizari

 

Mie imi place combinatie de dulce cu carne asa ca am pus in practica o reteta de pui cu topinambur, varza de bruxelles si portocale .
Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.
 

 

INGREDIENTE

  • -1 piept pui
  • -3-4 bucati topinambur
  • -15 bucati varza de bruxelles
  • -1 ceapa rosie
  • -1 catel usturoi
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -50 gr unt
  • -1 portocala rosie
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si portocale:

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).

Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.

Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.

Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.

Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.

 

 

 

TIPS-URI

1

in loc de topinambur se pot pune cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alilianaa 1

09.02.2016, 16:05

trebuie sa fie bun!

mirela0911 1

09.02.2016, 20:48

Bun trebuie sa fi fost!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lipie libaneza