Am vazut reteta asta mai demult pe Euforia Cuisine la ''Alive and Cooking''. Tare mult mi-a placut fiindca mi se parea simpla si savuroasa. Intre timp, am vazut intr-o alta emisiune care imi place mult: ''Food Safari'', puiul gatit tot la cuptor dar mult mai condimentat. Am luat putin de la fiecare si mi-a placut mult cum a iesit atat puiul cat si orezul.
Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.
Se spala bine orezul in mai multe ape. Se curata ceapa, se toaca marunt impreuna cu telina si se amesteca cu orezul. Se scoate puiul sau pulpele din tava, se aseaza orezul si se toarna peste el vinul si supa de pui. Se aseaza puiul deasupra, se acopera cu o folie si se da din nou la cuptor ptr 30 de minute.
Cand e gata se scoate iar puiul din tava, se condimenteaza orezul cu sare si piper, se adauga untul, smantana si se amesteca bine. Se serveste cu multa verdeata tocata.
Pofta buna!