Pui cu portocale

de Dana_Retetegg in Pui, 5 Mar 2011 | 9636 vizualizari

 

Astazi am mai experimentat un "chinezism", am combinat ceea ce am crezut eu ca merge mai bine ca sa obtin un pui cu portocale asemanator cu cel de la "Wu Xing" (cine a mancat de la ei stie despre ce vorbesc).

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui,
  • 2 aripioare,
  • 1 ceapa,
  • 2 portocale,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 linguri sos de soia,
  • 2 linguri otet de mere,
  • 1 cub cu gust de pui,
  • condimente pentru pui,
  • oregano,
  • coriandru boabe,
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Am taiat ceapa si ardeiul julien si le-am pus la calit.

Pieptul l-am taiat cuburi si aripile in bucatele mai mici. Le-am adaugat peste ardei si ceapa cand acestea erau calite bine.

Am adaugat cubul de pui, condimentele pentru pui, 1/2 pahar de apa, oregano, coriandru , otet si sos de soia.

Am lasat 15 minute pe foc amestecand din cand in cand.

Am adaugat apoi portocalele taiate cuburi si am mai lasat 5 minute.

La final am pus patrunjel tocat.

Am servit cu garnitura de orez (orez fiert cu putin ulei, sare si patrunjel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara