Iubim puiul, dragoste declarata !:))
Nu cred ca exista saptamana in care sa nu fac ceva cu pui; fie ca repet retetele, fie ca testez ceva nou, nu prea lipseste din meniu si-n plus e cea mai bunutza carne pentru copii.
In acest mod, pui cu sos de morcov si ceapa, il prepar cel putin odata pe luna, se face atat de simplu...exact cum imi place mie :)), fara prea multa bataie de cap.
Merge atat cu piure sau orez cat si cu o mamaliguta fierbinte , muraturi sau mujdei de usturoi.
Avem nevoie de:
Spalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta.
Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le adaugam peste copanele.
Avem grija ca apa sa treaca cam de doua degete deasupra carnii si legumelor.Punem capac si lasam la fiert la foc mic.
Eu am scos pulpele si le-am lasat deoparte pt ca erau deja fierte si morcovul si ceapa le-am mai lasat cam 15 -20 min.
Cand sunt fierte bagam blenderul si pasam. Adaugam pasta de ardei, pasta de tomate, usturoiul pisat, lamaia si pulpele, condimentam cu sare si piper si mai dam cateva clocote.
Putem servi.:)