Pui cu sos de prune si crema de branza

de laughylau in Pui, 9 Noi 2011 | 5043 vizualizari

 

Divin! :)

 

INGREDIENTE

  • Pt pui:
  • *6 picioare de pui dezosate
  • *100 ml vin alb
  • *50 ml suc proaspat de lamaie
  • *3 linguri boia dulce
  • *1 lingurita boia de chilli
  • *3 cepe medii
  • *3 catei de usturoi
  • *3 linguri ulei
  • *sare
  • *piper
  • Pt sosul de prune:
  • *1/2 kg prune
  • *150 ml vin alb
  • *2 linguri zahar brun
  • *putina boia de chilli
  • Pt. crema de branza:
  • *300 g branza grasa de vaci
  • *50 g unt moale
  • *4 catei usturoi
  • *2 cepe verzi
  • *50 ml suc de lamaie proaspat
  • *1 lingura ulei
  • *sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de prune si crema de branza:

Pregatirea puiului:

Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul  Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore.  Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate din marinada si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa in cuptor 30 minute.

Pregatirea sosului de prune:

Prunele se taie in sferturi. Se dizolva zaharul in vin si se pun prunele taiate. Dupa ce stau aproximativ 5 minute pe foc se adauga boiaua si se mai lasa inca 10 minute.

Pregatirea cremei de branza:

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si sa caleste usturoiul taiat marunt.  Branza de vaci se pune in blender cu usturoiul calit, untul, sucul de lamaie si sarea si se amesteca foarte bine. La sfarsit se pune si ceapa verde taiata marunt.

Puiul se serveste fierbinte cu sosul si crema la temperatura camerei, cel mai bine cu un pahar de vin alb demisec.

TIPS-URI

1

Pentru un sos de prune reusit se aleg prune ferme, nu foarte coapte pentru a fi dulci-acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]