Pui cu sos de rosii si mamaliguta

de -Licurici- in Pui, 9 Sep 2015 | 4667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (o jumatate de piept + o pulpa ramase de la un pui la cuptor)
  • 6 rosii mari
  • 2 cepe
  • un ardei
  • sare, pipr, o lingurita bulgarasi de savoare Delikat
  • marar
  • pentru mamaliga: apa, sare, 2 cani malai, un cubulet unt, putin cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si mamaliguta:

Carnea de pui am taiat-o in cubulete, la fel si rosiile, dupa ce le-am curatat de coaja. Ardeiul si cepele le-am tocat mai marunt.

Am pus ceapa tocata la calit in putin ulei, pana s-a inmuiat, apoi am adaugat ardeiul si o lingura cu apa. Le-am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat rosiile, sucul pe care l-au lasat si o cana cu apa. Le-am lasat sa fiarba pana a scazut, apoi am adaugat carnea de pui, sare, piper, delikat si am mai lasat vreo 10 min pe foc. La sfarsit, am adaugat marar tocat.

Pentru mamaliga, am pus apa la fiert cu sare, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu. Cand a fost aproape gata, am adaugat untul si cascavalul ras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu sare