La aceasta reteta meritul meu este strict fotografic si de a posta reteta. Pentru ca si deoarece era ziua mea, logic era sa fiu rasfatata, asa ca gasca mea ( familionul ) m-a rasfatat.Musai sa pomenesc pe bucatarii de serviciu, cumnatul Costel si puii lui in unt, cu care se tot lauda. Acum fie vorba intre noi nu se lauda degeaba, un deliciu......sora cu nr. 4, aia mica Minodora, care a fost un spiridus, a pregatit salata de varza, mujdeiul de usturoi si multe altele....restul gastii a fost prin zona, unii mai activi, altii mai bagatori in seama, dar per total m-au rasfatat , mi-au inrosit urechile si m-au aruncat si in piscina.....
Reteta este pentru o gasca mare, asa ca nu dati ochii peste cap ...vai ce mult, vai cate calorii, ca oricum noua ni se falfaie, ne-am fost de foarte bine......
Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au asezat ceaunul, au topit untul , au adaugat apa si au asezat puii, au incaput 3 pui in ceaun. Au fost lasati sa fiarba in apa cu unt, pana ce apa se evapora si ramane doar untul, apoi incepe marea rumeneala. Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca. Dupa ce au fost toti prajiti am servit cu piure de cartofi, mujdei de usturoi si mamaliga ( nu mai aveam paine multa), dar a mersc la marele fix. Era o liniste la masa, toata lumea manca si nu avea timp de vorba...concluzia, a fost supercalifragilistic deliciosus......