Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

de Satisfyyourcravings in Pui, 18 Mai 2018 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 linguri cimbru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano:

Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. 

Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat. Desigur, se poate taia in 6-8 bucati si gati astfel.

Se usuca puiul cu prosoape din hartie si se unge cu marinada obtinuta anterior. Se lasa la marinat minim 5 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a fi fript, se presara cu sare si piper.

Se incalzeste o tigaie grill/ gratar la foc mediu si se aseaza puiul cu pieptul in jos. Se acopera cu un capac si se lasa 10-15 minute, apoi se intoarce si sa mai gateste inca 10-12 minute. Se intoarce pentru ultima data si se lasa pana cand puiul este gatit complet.

Se lasa la odihnit inainte de a fi servit cu busuioc proaspat.

Delicios cu garnitura de cartofi crocanti cu arome mediteraneene (reteta aici: https://goo.gl/4WH2mB) , sos tzatziki si pepene rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu arpacas si piept de pui