Pui Kiev

de vio_dreams in Pui, 30 Sep 2014 | 11808 vizualizari

 

Un preparat clasic, in aparenta provenind din bucataria ucraineana, se pare ca totusi puiul Kiev ar fi fost pregatit pentru intaia oara la Moscova. Indiferent de origini ramane insa o reteta deosebita ce se preteaza la nenumarate garnituri dupa pofta si bunul plac al fiecaruia: piure, cartofi prajiti, cartofi naturi, ciuperci sote, etc

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui
  • 100 gr unt
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 fire marar verde
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kiev:

Lasam untul la temperatura camerei. Adaugam ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt.

Adaugam sarea si piperul si zeama de lamaie si omogenizam compozitia.

Punem compozitia pe o folie alimentara si rulam astfel incat sa obtinem un rulou subtire. Dam la congelator cateva minute.

Batem feliile de piept de pui cu ciocanul de snitele si asezam pe fiecare cate o bucata de rulou de unt aromat.

Pliem astfel incat sa obtinem niste rulouri si prindem cu scobitori  ca sa nu se desfaca.

Dam rulourile astfel obtinute prin faina.

Batem ouale impreuna cu sarea si piperul si optional puteti adauga condimente pentru pui. Trecem  rulourile prin compozitia de ou.

Apoi le tavalim prin pesmet astfel incat sa acoperim toata suprafata acestora.

Le prajim in ulei bine incins pe ambele parti.

Apoi le scoatem intr-o sita ca sa elimine surplusul de ulei.

Le lasam cateva minute sa se odihneasca apoi le putem servi. Vom obtine un pus extraordinar de fraged, gustos si aromat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kiev" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu usturoi