Pui la vas roman II

de violeta30 in Pui, 20 Ian 2020 | 3003 vizualizari

 

Ne-am indragostit de vasul roman iremediabil :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • condimente
  • usturoi pudra
  • sare
  • 5-6 cartofi
  • o cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la vas roman II:

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante.

Se condimenteaza puiul si se da deoparte.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in jumatati, sa sareaza si se condimenteaza intr-un vas. Transferam apoi in vasul roman, asezand bine cartofii pe fundul vasului se aseaza puiul peste cartofi si se adauga cescuta de apa.

Punem capacul, introducem in cuptor si aprindem focul in momentul in care am introdus vasul la cuptor (sa nu pocneasca din cauza diferentei de temperatura).

Se lasala cuptor pana se rumeneste, avand grija sa mai ungem puiul cu sosul rezultat in vas folosind o pensula de silicon.

E fraged si gustos !

TIPS-URI

1

se pot pune mai multe legume (morcovi, dovlecel, etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la vas roman II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]