O VARIANTA SANATOASA SI COMODA DE PREPARARE A PUIULUI...
-puiul se spala si se condimenteaza pe interior si pe dinafara cu sare,piper si boia
-se unge cu ulei
-o sticla de 500 ml(din sticla)se umple cu apa
-se aseaza in cuptor un vas de iena suficient de mare si se umple pe jumatate cu apa
-se aseaza puiul pe sticla
-se da la cuptor pentru 60 de minute
-intre timp,se curata de coaja dovlecelul si vanata si se taie felii groase de cca 5 mm si se sareaza
-se curata ardeiul de vinisoare si se taie felii late de cca 1,5 cm
-se taie rosia felii rotunde ,groase de cca 5 mm
-se fierb morcovii si se taie in doua pe lungime
-se aseaza gratarul pe aragaz si se aseaza legumele,alternate unse in prealabil cu ulei de masline
-cand este gata puiul,se transeaza si se aseaza pe farfurie langa legume
-se serveste cu mujdei de usturoi