Pui picant cu morcovi

de yafa in Pui, 19 Aug 2010 | 4161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5g de pasta de ardei iute
  • coriandru in pudra, paprica, curcuma,sare, piper
  • 15g de bulion
  • 150ml de smantana lichida( eu am folosit de soia)
  • 1l+400ml de supa de pui
  • 1 ceapa
  • 10-12 catei de usturoi
  • 2+3 linguri de ulei de masline
  • 6 morcovi mari
  • 1 pui de 800g-1kg
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu morcovi:

Amestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen.

Intr-o craticioara asezam 2 linguri de ulei, ceapa taiata grosolan si cateii de usturoi maruntiti. Dam totul pe foc. Taiam si spalam puiul in bucati, il uscam cu hartie de menaj si il asezam in craticioara pana prinde culoare.

Punem o lingurita din sosul de mai sus si amestecam , lasam inca pe foc cam 5 minute avand grija sa nu se prinda.

Varsam deasupra supa de pui si restul de sos, amestecam cu lingura sa adunam toate sucurile si acoperim. Verificam asezonarea. Lasam la fiert pana cand sosul este scazut si carnea fiarta.

Morcovii se curata si se taie rondele. Se fierb in 400ml de supa de pui cu cele 3 linguri de masline si sare pana cand tot lichidul este evaporat.

Servim impreuna cu garnitura de cuscus.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la punga