Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 21 Ian 2015 | 4003 vizualizari

 

Intotdeauna mi-a placut combinatia de gusturi dulce-iute.Si pentru ca la dulciuri,la ciocolata mai ales merge de minune,am zis ca si la fripturi trebuie sa fie la fel de spectaculos.Intr-adevar, e o combinatie perfecta intre dulce si iute.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 4 linguri miere,
  • sare,
  • piper,
  • o ceasca vin alb.
  • Sos de afine:
  • 1 borcan de 450 gr cu afine,
  • 100 ml vin Cabernet,
  • sucul si coaja de la o portocala,
  • 1 baton scortisoara,
  • sare,
  • piper Cayenne,
  • piper negru.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine:

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.

Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa,batonul de scortisoara,sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba, se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copane de curcan cu bere