Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi

de Adrian2016 in Porc, 7 Apr 2017 | 7496 vizualizari

 

Am scapat usor in seara asta cu aceasta friptura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 250 gr rosii in bulion
  • 300 gr ciuperci conserva
  • 50 gr vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi:

      Carnea o taiem felii pe care le punem intr-un castron, impreuna cu uleiul de masline, vinul, sare, piper. Lasam la marinat 30 de minute, la frigider.

       Intr-un vas de yena, asezam carnea marinata si ciupercile, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, timp de 30 de minute.

Intre timp preparam sosul. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema. Adaugam pulpa de rosii si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie, mai adaugam putin suc de rosii si apa.

Punem din nou in cuptor si mai lasa cca. 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Pentru aroma putem folosi cimbru, rozmarin, dupa gustul fiecaruia.

2

Servim carnea fierbinte, cu piure de cartofi, cartofi prajiti, orez, insotita de muraturi sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]