Pulpe de miel aromate

de Panacris in Oaie, 7 Mai 2013 | 5395 vizualizari

 

Bineînțeles că friptura de miel nu putea lipsi de pe masa festivă!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de miel din spate 2 bucăți,
  • usturoi 2 căpățâni,
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec 300-400 ml,
  • lămâie 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mix de ierburi provencale (rozmarin,tarhon, cimbru, asmățui, măghiran, lavandă), le găsiți la LIDL;),
  • mix de brocoli, conopidă, morcovi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de miel aromate:

Carnea de miel se spală, se înțeapă din loc în loc, iar în înțepătură se pune câte o bucățică de slănină sau usturoi. Se freacă cu puțină sare, piper, ierburi provencale și se pune într-un amestec (baiț) de vin, ulei de măsline și zeama de la o  lâmâie. Cealaltă lămâie se taie rondele și se așează peste carne. Se acoperă și se lasă la rece, eventual frigider, de seară, până dimineață. A doua zi se pune la cuptor, încălzit în prealabil, cca. 25 de minute descoperită pentru a prinde culoare, apoi se acoperă și se la să la prăjit cca. 35 de minute la foc mediu, întorcându-se din când în când, friptura. Spre final se adaugă mix-ul de brocoli, conopidă și morcov, lăsîndu-se încă vreo 15 minute, până ce se gătesc legumele. Se servește ca atare sau cu garnitură de legume, găluște de pâine, piure de cartofi, salată de sezon, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de miel aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel