O mancare clasica ce mie imi place tare mult. Totul devine super gustos in acest vas si sunt foarte bucuroasa ca anul acesta am facut aceasta mica investitie.
Curatam si spalam ceapa si cartofii si taiem totul in doua. Asezam apoi jumatatile de cartofi si ceapa in vasul de lut si stropim cu ulei de masline. Presaram sare si piper si asezam frunzele de rozmarin.
Pulpele le spalam bine si le crestam in 4-5 locuri unde introducem usturoiul curatat si taiat in 2-3.
Intr-o farfurie amestecam cateva linguri de ulei de masline cu oregano si cimbru taiat marunt. Adaugam o lingurita de sare si o lingurita rasa de piper si amestecam bine.
Trecem fiecare pulpa pe rand prin acest sos de verdeturi apoi asezam pulpele peste cartofi.
Punem capacul peste vas si dam la cuptor la 180-190 grade. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit, dam drumul la cuptor in momentul in care asezam vasul pt ca trebuie sa se incalzeasca treptat.
Dupa aprox o ora, indepartam capacul si mai lasam la cuptor aprox 20 min sa se rumeneasca usor deasupra.
Servim cald!